Dia 3 d’octubre

Els dimecres de 10:30 a 12:30 la classe de 1r fem un taller de sostenibilitat i medi ambient.

Participem en un projecte que es diu Escoles + Sostenible.

Què és Escoles + Sostenibles?

El  Programa  Escoles + Sostenibles  va néixer l’any 2001  en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i amb el reconeixement de les escoles com a  agents de canvi a la ciutat.

És per això que des de l’Ajuntament de Barcelona es promou l’adhesió dels centres educatius de la ciutat a formar part d’aquesta xarxa, formada per 352 centres (dades curs 2018-2019) i en la que hi han participat un total de 480 al llarg dels seus 18 anys de recorregut. Durant tots aquests anys, els centres participants han desenvolupat un ventall d’iniciatives de millora de la mateixa escola i de l’entorn. Cada curs s’obre una nova convocatòria tant perquè els centres que ho desitgin puguin seguir i aprofundir en el seu projecte, com perquè nous centres l’iniciïn i s’enrolin també en aquest engrescador projecte col·lectiu.

Vam començar parlant dels problemes globals que hi ha al món. Després vam parlar dels problemes locals i que podem fer nosaltres per contribuir a arreglar-los una mica.

Ens hem dividit en grups:

1. Publicitaris, que volen fer una campanya per consciencià pel reciclatge. De moment han començat fent una cançó.

  1. El grup de l’hort. Aniran alguns dies a aprendre com funciona l’hort.
  2. El grup de reciclatge. Estan elaborant una proposta per a posar papereres  a l’institut.
  3. El grup de plantes. Són els que s’encarreguen de regar les plantes de l’institut i identificar-les.
  4. Periodistes, que som els que informem a través d’aquest blog.