El grup de les 5 R de la classe ha tingut una idea per celebrar el dia mundial del reciclatge: fer un mercat d’intercanvi. Per això hem fet una carta a l’equip directiu i ens han dit que sí que ho podrem fer!

Benvolgut equip directiu,

Som un grup de 1rC que ens encarreguem de les 5R (reflexionar, rebutjar, reduir, reutilitzar i reciclar) del taller d’escoles sostenibles. Us volíem proposar, a veure si és possible, una idea que hem tingut. Es tracta de poder fer un mercat d’intercanvi el dijous 17 de maig, que coincideix amb el dia mundial del reciclatge.

Idees per organitzar el mercat:

─ Anar per totes les classes explicant què farem recollida de roba (només samarretes, sudaderes i jerseis), jocs i llibres, tot en bon estat.

─ Si és possible, poder enviar una circular a totes les famílies de l’institut.

─ Cada persona que porti una cosa de les acordades, se li donarà un ticket per el dia del mercat. Estem pensant com fer aquests tickets de manera sostenible, amb xapes, taps de suro i taps de plàstic, segons si portes roba, jocs o llibres.

─ A partir de setmana santa podem anar recollint i classificant per preparar el mercat d’intercanvi.

─ Els que no hagin portat res també podràn agafar coses del mercat pagant un euro.

─ Es podrà portar el material demanat els següents dies: dilluns de 8 a 9, dimecres de 10:30 a 12:30 (taller) i divendres de 13:40 a 14:40.

─Els objectes i la roba que hagi sobrat aniran a

  • ROBA: centres socials, refugiats, contenidors de roba…  
  • JOCS: a l’institut
  • LLIBRES: a la biblioteca de l’institut.

Nosaltres començarem aquest projecte i ho acabarem juntament amb 1rA.

Us sembla bé la idea? Creieu que ho podem fer?